| SERTS : Szzrmk sherrys-tejsznes mrtsban, tcsnival tlalva |
Szzrmk sherrys-tejsznes mrtsban, tcsnival tlalva
4 szemlyre
- 1 db 40 deks szzpecsenye lehrtyzva
- fl dl sherry
- 1,5 dl tejszn
- 1 dl zldsg-, vagy hsleves
- 1 gerezd fokhagyma
- s, bors
- 1 tk mz
- 1 kanl liszt
- olaj
A szzpecsenyt 3 cm-es szeletekre vgom, kzzel kicsit ellaptom ket, szom s borsozom mindkt oldalukat, lisztbe mrtom, majd forr olajban szp pirosra stm. (Az olajba egy gerezd hjban sszetrt fokhagymt dobok) Kiszedem a hsokat s melegen tartom ket.
A visszamarad hsszaftra ntm a sherryt s a levest, kiforralom, majd a tejsznt hozzadom, sval borssal s a mzzel zestem s kb. a felre befzm.
A hst a kifolyt szafttal egytt visszarakom a mrtsba s sszemelegtem. Tcsnin tlalom, fonyalekvrral s tejsznes-hagyms ntetes saltt adok mell.
A tcsnihoz:
- 6 szem finomra reszelt krumpli
- 1 ek. tejfl
- 2 ek. liszt
- 1 egsz tojs
- s, bors
A hozzvalkat sszekeverem -gyelve arra, hogy a krumpli ne barnuljon meg gyorsan dolgozok vele- s teflonserpenyben kevs forr olajon lassan pirosra stm. Egyszerre mindig 3 kis tcsnit rakok a serpenybe, ezek mindegyike kb. 1 ppos evkanlnyi nyers massza szpen ellaptva.
| |