|
Tejfls karfiolleves galuskval
2006.12.19. 17:50
Egy egyszer leves, de annl finomabb!
- 1 kis fej hagyma aprra vgva
- 2 szl srgarpa
- 50 deka rzskra szedett karfiol
- 1 dl tejfl
- 2 ek. liszt
- 1,5 l zldsg vagy hsleves
- 1 csokor petrezselyem
- s, fehrbors
- 2 ek. olaj
- 1 mokkskanl pirospaprika
A galuskhoz :
- 1 tojs
- 1 ek. grz
- 1 tk. puha vaj
- s
- annyi liszt, amennyit a tszta felvesz
Eszr is a galuskatsztt ksztem el:
A galuska hozzvalit elkeverem. A tszta srbb legyen mint a szoksos galuskatszta, de mg szaggathatnak kell lennie. Minnl tbbet ll, annl jobb, de minimum 10 percig pihentetem a tsztt.
A hagymt az olajon megdinsztelem, rdobom a karikkra vgott rpt, flrehzom a tzhelyrl, leszrom paprikval, azonnal elkeverem s felntm a levessel. 10 percig fzm, majd beledobom a karfiolrzskat, s puhra fzm. Liszt s tejfl keverkvel behabarom, beleszaggatom a galuskt, sval utnazestem s egyszeri forrals utn petrezselyemmel megszrva tlalom.
| |