|
Churro
2006.12.20. 18:52
"Churro con Chocolate" nven kaphat spanyolorszgban szinte minden sarkon. Fiesta utn mieltt gyba mennek a mulatozk- ez ltalban hajnali 5 rt jelent- ktelez churrot enni, mgpedig forr csokoldba mrtogatva! n mindig az egyszer, stporos vltozatot csinlom, ahogy tanultam. De van egy munkaignyesebb verzi is, aminl getett tsztbl kszl az olajban slt tsztacsiga. Fillres, s 5 perc alatt ksz!
2 szemlyre:
- 20 deka liszt
- 2 mokkskanl stpor
- 1 mokkskanl s
- kb. 2 dl vz
A lisztet a stporral egy tlba szitlom, beleszrom a st, s annyi vizet ntk hozz, amennyivel a nokedlinl egy picivel srbb tsztt kapok. Habvervel keverem csommentesre.
Egy habzskba rakom a tsztt, ha lehet akkor csillagforma legyen a vgn, ha nincs az sem baj, de a nyls kb. 1 cm tmrj legyen mindenkpp, klnben nagyon nehz lesz kinyomni.
Egy lbosba, vagy teflonserpenybe 2-3 ujjnyi olajat forrstok s vatosan belenyomom a tsztt. Vagy csigaformban, vagy ha knyelmesebb, akkor nhny centis cskokat alkotva. Szp vilgosra stm a churrot mindkt oldalrl, itatspaprra szedem. zls szerint lehet desteni: porcukorral, vagy fahjascukorral lehinteni, esetleg kristlycukorba forgatni. Nekem cukor nlkl is zlik, forr csokiba mrtogatva!
A forr csokihoz 10 deka kesercsokit kevs tejjel lassan megolvasztok, 2 tk. cukrot s egy kevs vanliaesszencit adok hozz, majd annyi tejjel higtom, amennyi cssze csokoldt szeretnk. Vgl 1 tk. tkezsi kemnytt nagyon kevs tejjel simra keverek, s a forr csokis tejbe ntm. Egyszer felforralom, s csszkbe adagolom. Selymes, finom forr csokit kapok gy!

| |