*MACIKONYHA* : Aszalt szilvval tlttt szzpecsenye hercegn burgonyval |
Aszalt szilvval tlttt szzpecsenye hercegn burgonyval
2006.12.26. 11:29
A hercegn burgonya elksztse nem nagy rdngssg! Csak egy j nyomzsk kell hozz, nameg egy finom, tojssrgjval dstott tejsznes-vajas krumplipr...
Most kicsit mskpp ksztettem a szzpecsenyt mint szoktam:
Aszaltszilvval megtltttem a felszrt hsdarabokat. Elzleg kb. 10 cm-es darabokra vgtam a szzet, gy mindkt vgn szpen fel lehet szrni. Sztam borsoztam, s kevs forr olajon pirosra stttem mindegyik oldalrl. Mikor ez megtrtnt, alufliba csomagoltam a hst.
A visszamarad olajban 1 aprra vgott hagymt pirtottam,1 tk. cukorral leszrtam s kicsit megkaramellizltam. 2 dl vrsborral s 2 dl hslevessel felntttem, 5-6 szem aszaltszilvt adtam hozz, s a 3/4-re befztem. Ekkor egy dl tejsznt adtam hozz, s sszeforraltam. Merlmixerrel finomra mixeltem benne a hagymt s a szilvt, sval s frissen rlt feketeborssal utnazestettem, s beleraktam az elsttt hsokat a kifolyt hslvel egytt. Lefedve takarklngon kszre proltam a mrtsban a hst. Akkor j, ha bell mg rzsaszn, de nem vres!
|