Creme Caramel
2006.12.26. 11:52
me az egyik kedvenc desszertnk. Elz nap ajnlatos elkszteni, mellesleg a hziasszony szempontjbl nzve gy nagyon praktikus is! Mell tetszs szerinti gymlcsk, mint pl.: mang, narancsfil stb., s egy gombc fagyi, cukrozott narancshjjal koronzva
- 8 deka cukor a karamellhez
- 8 deka cukor a krmhez
- 3 egsz tojs
- 2 tojssrgja
- 1 rd vanlia vagy 1 csomag vanliscukor
- 5 dl tej
A cukrot egy teflonban megpirtom, s 8 db kiolajozott vagy kivajazott porcelnformba sztosztom.
A tejet a vanliarddal vagy vanliscukorral felforralom s flrehzom a tzrl.
A tojsokat a srgkkal s a cukorral addig keverem, amg elolvad benne a cukor, majd hozzntm a meleg, de mr nem forr tejet. Miutn elkevertem, a formkba ntm szpen lassan a tojsos cukros tejet.
Egy mly tepsibe lltom a formkat, s 3/4-ig forr vizet ntk krjk. 150C fokra elmelegtett stbe tolom 1 rra. A stben hagyom kihlni a krmet, majd jl behtve, kssel krbevgva desszertestnyrra bortva tlalom.
|