|
Kkuszos-currys csirkeleves
2006.12.27. 19:29
Lehet, hogy sokaknak tl egzotikusnak tnnek a leves hozzvali, ha mgis lehetsg nylik r hozzjutni a fesoroltakhoz, rdemes megfzni! Enyhn des, ss-savanyks s j csps, tlen idelis "llekmelegt"
- 1 db kicsontozott csirkemell apr kockkra vgva
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 kanl olaj
- 2 teskanl piros currypaszta (zsiai zletekben biztosan beszerezhet)
- 8 dl krmes kkusztej
- 2 dl narancsl
- 2-3 szl citromf, vagy 2 teskanl citromf kivonat
- 2 teskanl mz
- tom-yum paszta (elhagyhat)
- 1 darab gymbr reszelve
A csirkemellet a fokhagymval egytt megpirtom az olajon, hzzkeverem a currypasztt s rvid ideig mg stgetem, gyelve r, hogy ne gjen meg. Felntm a kkusztejjel s narancslvel, ha van citromf, hskloffolval alaposan megtgetem a szlakat s a levesbe adom, ha nincs, akkor a kivonatot adom hozz, mzzel, tom-yum pasztval s gymbrrel zestem. Puhra fzm benne a hst, majd kihalszom a citromfvet. Ha kell, mg kevs mzzel s tom-yum pasztval utnazestem. Vaj-cukor keverkn megkaramellizlom a bannszeleteket s a tnyrba mert leveshez adom ket, curryporral meghintem, s frss petrezselyemmel megszrva tlalom.
| |