|
Halfil 3 fle rizzsel
2006.12.28. 11:00
A hal neve "Pangasius".
Fehr, masszv hsa van, a csald kedvenc halfajtja. Egyszeren olvaolajban stttem, egy gerezd fokhagyma trsasgban, mell basmati-, vad-, s vrsrizs keverkbl csinltam kretet, s prolt karfiolt amire sajtot olvasztottam.
A pangasius halfilt a lehet legegyszerbb mdon ksztem, nem varilom tl, hisz nem elnyomni akarom az zt, hanem inkbb eltrbe helyezni magt a friss halat.
Nem kizrt, hogy legkzelebb mskpp csinlom meg, de a csaldnak ez az ala natr vltozat nagyon bejn.
A filket szom, borsozom. Egy serpenybe kb. fl cm magasan olvaolajat ntk, akinek ez tl tmny lenne, jfajta olaj s vaj keverkben is stheti. (nem margarin!) Azrt nem kizrlag vajban, mert az amar sttre pirul, viszont az olaj jobban hevthet, egy darabka vaj pedig finom aromt ad az olajnak.
Egy gerezd fokhagymt hjastl megtrk (hskloffolval rtk egyet) s a forr olajba dobom. A halat a serpenybe fektetem, s mindkt oldaln kb. 3-3 percig stm. Az olajjal kzben nha meglocsolom a fels oldalt.
Ha ez a vltozat mgis tl egyszernek tnik, vkony karikkra vgott friss csilivel, felaprtott fokhagymval, petrezselyemmel lehet aromatizlni az olajat az utols 1-2 percben, gyelve r, hogy ne gjenek meg a fszerek.
A tnyron citrommal meglocsolom, mell vadrizst, prolt zldsget adok.
| |