|
Gambas al ajillo
A csald legnagyobb rmre kszlt a "Gambas al ajillo", pillanatok alatt el is tnt, annak ellenre, hogy egyenknt bontogattk.
A recept a Poyatos csaldtl szrmazik
Gambas al ajillo
- 1 kg nyers, mlyhttt gambas (king prawn)
- 1,5 dl fehrbor
- 1,5 dl hsleves vagy csontleves
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 3 ek. olvaolaj
A rkokat felengedtetem, alaposan lebltem, s konyharuhra fektetve leszrtom ket. zls szerint egyben lehet hagyni, vagy a fejtl s a lbaitl valamint farktl megszabadtani, gy jval knnyebb kifordtani a pncljbl evs eltt. Ha mindez mgsem szimpatikus megolds valakinek, mlyhttt , pncl nlkli konyhaksz nyers rkokbl ugyangy elkszthet.
A bort az olajjal csontlvel vagy hslevessel (legrosszabb esetben instant) felfzm, a fokhagymt nagyon vkonyra szeletelem s hozzadom, legvgl pedig a petrezselyem 3/4-t aprra vgva. A rkokat a forr lbe rakom, s 3-4 perc alatt kszre fzm. Semmi esetre sem szabad tl hossz ideig fzni, mert rgs lesz a hs.
Egy elmelegtett tlra szedem a rkot, rkanalazom a levet s a maradk petrezselyemmel megszrva azonnal tlalom, mell friss bagettet adok.
| |