| DESSZERTEK : Citromos mascarponekrm karamelles bannnal |
Citromos mascarponekrm karamelles bannnal
- 25 deka mascarpone
- 2 dl tejszn
- 1 citrom hja reszelve
- 1 citrom leve
- 1 tk. vanliaesszencia
- 2 ek. cukor
- 3 bann
- 10 deka cukor a karamellhez
- 2 deka vaj
- 10 deka aprra vgott hjazott mandula
A mogyort megpirtom szrazon s flretszem. Ugyanabban a serpenyben megolvasztom a vajat, rntm a cukrot, s amikor mr "vilgosszkre" olvadt, a szeletelt bannt hozzadom, s szp vilgosra karamellizlom ket mindkt oldalukrl.
A mascarpont a citromlvel citromhjjal vanlival s a cukorral, a mandula 3/4-vel valamint a felvert tejsznhabbal elkeverem, nhny kanllal egy vegtl aljba kanalazok belle, rsimtom a bann felt, erre krmet rakok, r a maradk bannt ,vgl krmmel fedem be, s a mandulval megszrva alaposan behtve tlalom.
| |