|
Slt rizs knai mdra
2007.01.05. 17:14
2 cssze maradk prolt rizs+minden ami a htben tallhat= Slt rizs knai mdra. Vtek lenne idegenkedni az zsiai konyhban hasznlatos fszerektl!
- fl csirkemell
- 1 tojs
- 1 ek. tkezsi kemnyt
- 3 ek. olaj
- 2-3 ek. szjaszsz
- 2 zellerszr
- fl fej hagyma
- fl piroshs paprika
- 3 szl zldhagyma
- 1 szl srgarpa
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 darabka friss gymbr (kb. akkora mint a fokhagyma)
- 2 cssze prolt rizs, a legjobb a hosszszem

A csirkt vkony cskokra vgom, s kemnytbe, majd egy felvert tojsba forgatom.
A rpt gyufaszl vastagsgra, a zellerszrat vkony szeletekre, a hagymt szlasra, a zldhagymt karikra, a paprikt cskokra, a fokhagymt s gymbrt apr kockkra vgom.
Egy nagy mly teflont nagyon megforrstok, belentm az olajat, s a csirkemellet lland kevergets mellett gyorsan megpirtom benne, kzben 1 evkanl szjaszsszal meglocsolom majd a serpeny szlre hzom.
A zldsgeket a forr serpeny kzepre rakom, s 3-4 perc alatt folyamatos kevergets mellett megpirtom, szjaszsszal zestem, vgl sszekverem a hssal s belentm a rizst is. sszeforrstom az egszet 2-3 perc alatt, s azonnal tlalom.
Nagyon jl elkszthet, maga a keverve-sts nem tbb, mint 10 perc!

| |