|
Involtini & Gnocchi
2007.01.07. 21:17
Leheteltvkony sertsszeletbe finomsgok gngylve, egy dt paradicsomos mrtsban puhra fzve, mell gnocchi. Nyr idzse tl kzepn...
Az involtini tltelke zlstl fgg, magyarn mondva: a szrtott paradicsomtl kezdve csirkemjas, gombs, darlthsos, kelkposzts, fetasajtos, kolbszos stb...stb... tltelkekig brmit bele lehet gngylni.
4 szemlyre:
- 4 szelet sertscomb nagyon vkonyra vgva s kikloffolva
- 4 tk. mustr
- s, bors, kakukkf
- 1 db cukkini
- 12 szelet baconszalonna
- 4 szelet gauda
- 2 fej aprra vgott vrshagyma
- 1 db srgahs paprika
- 2 dl srtett paradicsom (nem a pici dobozos srtmny, hanem az n. "paszrozott paradicsom", amely srbb mint a paradicsoml, tetrapackban kaphat
- a srtshez 1 ek. liszt s kevs olaj
A cukkinit az uborkahmozval hosszban vkony szeletekre vgom. A megmaradt ( nem szeletelhet) darabokat aprra kockzom s flreteszem.
A hst sval borssal s kakukkfvel mgszrom, 1 teskanl mustrral megkenem, megszrom a nagyon finomra vgott hagymval, 3-3 szelet baconnal befedem, erre a hajszlvkony cukkiniszeleteket rakom, gy hogy kicsit fedjk egymst, majd sajttal fejezem be a rtegezs. A hossz cskokra vgott paprikt a hsszelet azon vgbe rakom, ahol a feltekerst kezdem.
Szorosan feltekerem a szeletet, s konyhai sprgval sszektzm, hasonlan mint a ktztt sonkt. Fogvjval is meg lehet tzni, ha az egyszerbbnek tnik. Sval borssal megszrom a tekercsket.
Kevs forr olajban megpirtom a hst minden oldalrl, majd kiveszem egy tlra. A visszamarad olajba beledobom a hagymt, a felaprzott maradk cukkini s srgapaprika darabokat, rvid ideig pirtom, majd felntm 2 dl vzzel s a paradicsommal. Visszahelyezem a mrtsba a hst s lefedve alacsony lngon kb 45 perc alatt puhra prolom. Ha megpuhult a hs, kiszedem a mrtsbl, eltvoltom belle a fogvjt,( vagy a madzagot) a mrtst pedig besrtem 1 kanl liszt s kevs olajbl ksztett vkony rntssal. Alaposan kiforralom, sval s cukorral zestem, s azonnal tlalom. Gnocchit adok mell.
| |