|
Petrezselymes-fokhagyms halfil grillezve
Brmilyen halfil: lazac, tonhal, pangasius stb... nagyon finom a kvetkez mdon elksztve:
A halat szom-borsozom, s olajjal bekenem mindkt oldalt, majd felforrstott teflon- grillserpenybe fektetem. (ebbe a recs serpenybe nem teszek kln olajat!!!)
Egy csokor petrezselymet s egy falatka friss csilipaprikt aprra vgok, zls szerint 1-2-3 gerezd fokhagymt apr kockkra vgok s annyi olajjal (olva vagy napraforg) elkeverem, hogy egy sr pp legyen belle, pici sval s borssal zestem. Mikor a halat tfordtom a serpenyben, azonnal rkanalazok egy teskanlnyit a fokhagyms keverkbl a forr-slt oldalra, s elsimtom rajta. Mg sl az als oldala, a petrezselymes-fokhagyms keverk ze kiolddik a forr hal tetejn!
Ha vastag a halszelet, nem szrtom ki a serpenyben, inkbb lazn alufliba csomagolva 100 fokos stbe tolom miutn mindkt oldalt elstttem. Rkanalazom a keverket, s 10 perc alatt kszre stm a flia alatt. A tnyron citrommal meglocsolva, bagettel, vagy rizzsel tlalom, esetleg hjban slt flis krumplival, s egy adag Pepe-fle zsenilisan egyszer gyors s finom aiolit knlok mell!
Tonhal
Lazac
| |