|
Zserb
- 35 deka liszt
- 1 egsz tojs
- 3 ek. cukor cukor
- 20 deka vaj
- 1 dl tej
- 1/3 kocka leszt
- 1 mokkskanl stpor
- 1 csipet s
- 1 nagy bgre darlt di
- 15 deka cukor
- 20 deka lekvr
- 1 citrom reszelt hja
Az lesztt egy csipet cukorral langyos tejben felfuttatom. A stporral elszitlt lisztet elmorzsolom a vajjal, belentm a tejet, a tojst, hozzadom a st, cukrot s sszegyrom. 3 szre osztom, azonnal kinyjtom egy 25x30-as tepsi mretre. Stpaprral kiblelem a tepsit, belefetketem az els lapot, rkenem a lekvr felt, rszrom a cukros citromhjas di felt, befedem a msodik lappal, majd megsmtlem a rtegezst.
Megszrklom a tsztt, s letakarva 1 rn keresztl kelesztem, majd kzepesen forr stben aranysrgra stm. Sts idt nem tudok mondani, legutbb nem figyeltem sajnos :-( Mindenesetre vilgos-aranybarnnak kell lennie a tsztnak.
A mzhoz gzfrd felett felolvasztok 20 deka csokit 5 evkanl tejsznnel, s a kihlt zserbra kenem. A legjobb msnap megvgni! Nagyon finom omls!
| |