|
Sonks-cukkinis tlttt tszta
2007.01.10. 18:03
Nagyon rg csinltam utoljra tlttt kagyltsztt, most is csak amiatt jutott eszembe, mert elg nagy "szarvacskra" leltem, amit lelki szemeim eltt mr megtltve lttam. Teht nem ktelez hozz a kagyltsztt felhajtani!
- 1 fej hagyma aprra vgva
- 1 kanl olvaolaj
- 1 db 20 centis cukkini
- 20 deka ftt sonka
- 20 deka reszelt sajt
A besamelhez:
- 1 evkanl vaj
- 1 ppozott evkanl liszt
- 3-4 dl tej
- s
- szerecsendi
- bors
A szrshoz:
- 10 deka reszelt parmezn, vagy vkony szeletkkre vgott mozarella, esetleg ms puha sajt
- 50 deka ftt ris kagyl, vagy szarvacskatszta
A fenti hozzvalkbl besamelt fzk.
A hagymt megdinsztelem az olajon, rdobom a durvra reszelt cukkinit, szom-borsozom, fed nlkl megprolom. Flrehzom a tzrl, sszekeverem a gyufa mretre vagdalt ftt sonkval. Mikor mr langyos a keverk, hozzadom a szintn langyosra hlt besamelt, s a durvra reszelt sajtot. Egy tzll formt kivajazok, megtltgetem a tsztkat s kirakom vele a formt.
Befedem a vkonyra szeletelt sajttal, vagy reszelt parmeznnal szrom meg, s kzepesen forr stben addig stm, mg a sajt megolvad s egy kis sznt kap.
Megjegyzs:
- A tltelket nagyon jl le lehet fagyasztani!
- Egy fszeres-paradicsomos ragura is lehet rakosgatni a tsztt, s gy megstni! Nagyon finom vltozat! Fot
| |