Marcipnnal tlttt aszalt gymlcsk bortsztban
2007.01.10. 19:07
Aszalt szilva, aszalt srgabarack s marcipn is maradt bven mg a karcsony eltti mammutbevsrlsokbl, de ma sztcsaptam a tartalkok kztt!
- 20 darab aszalt szilva, vagy srgabarack, esetleg vegyesen a kett
- 5 deka marcipn
- 1 ek. cseresznye vagy barackplinka (fontos!)
- 2 ek. porcukor
- 5 deka tkezsi kemnyt
- 2 db sztvlasztott tojs
- fl dl des fehrbor
- 3 ppozott evkanl liszt
- 1 tk. cukor
- 1 csipet s
- olaj a kistshez
- 5 deka reszelt csoki
A marcipnt a plinkval s porcukorral sszegyrom, majd 1-1 gombcot tpve belle megtltm a kimagozott aszalt gymlcsket, s kemnytbe forgatom ket.
A tojsok srgjt a cukorral liszttel s a borral simra keverem, majd vatosan hozzkeverem a csipet sval kemnyre vert fehrjt.
A gombcokbl mindig egyet-egyet egy hurkaplcika vgre tzk, a bortsztba mrtom, majd forr olajban 1 perc alatt szp aranysrgra stm. Kiemelem, papron lecsepegtetem s reszelt csokiba forgatva knlom mg forrn.
|