|
Cukorborsleves
2007.01.11. 23:27
Gyors, tavaszias leveske -ha mr egyszer janurban ilyen tavaszias az id- apr grzes galuskkkal
- 1 nagyobb szl srgarpa
- 1 szl fehrrpa
- 1 darab zeller
- 2 cssze mirelit cukorbors
- 1 fej hagyma
- 1 mokkskanl paprika
- 1,5 l csontleves
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evkanl olaj
- 1 egsz tojs
- grz
- liszt
- s
A hagymt felaprtom s vegesre dinsztelem az olajon. A zldsgeket egyforma kis kockkra vgom, s a hagymval egytt pirtom ket pr percig, megszrom a paprikval, felntm a csontlevessel s lefedve flig puhra fzm. Ekkor hozzadom a mlyhttt cukorborst s puhra fzm a zldsgekkel egyetemben.
1 tojsbl 1 csipet sval, kb. 2 evkanl grzbl s kevs lisztbl galuskatsztt keverek -annyi lisztet kell hozzkeverni, amennyit a tojs mg felvesz- s a forrsban lv levesbe szaggatom. Aprra vgott petrezselyemmel szrom meg tlals eltt.
1 kiskanl cukorral lehet mg a vgn zesteni, de annyire des volt a bors, hogy ezt kihagytam. Tavasszal, ha friss cukorborst kapok, a zsenge hjbl is belefzk pr darabot!
| |