|
Rakott kel
2007.01.14. 19:21
Ahnyszor rakott kel, annyiszor mskpp, de mindig zlik
- fl fej kelkposzta, de nem vgom flbe, hanem a kls leveleit bontom le, annyit, amennyi slyra a kposzta felt teszi ki
- 60 deka darlths
- 1 nagy fej hagyma
- 1 ek. olaj
- 3 gerezd prselt fokhagyma
- 2 tk. pirospaprika
- s
- 1 egsz tojs
- 1 cssze rizs
- a rtegek kz 1 doboz tejfl vagy 6 db. paradicsom lehjazva kimagozva (nekem most nem volt tejfl itthon, ezrt paradicsommal helyettestettem)
- 5 deka sajt a tetejre
- margarin a forma kikenshez
A rizst ss vzben flig megfzm, lentm s kihlni hagyom.
A kposzta kls p leveleit lefejtem (a belsejbl msnap fzelket lehet csinlni) a vastag ereket kivgom belle, vagyis elvkonytom ket. alaposan megmosom, s ss vzben puhra fzm, majd kiszedem s lecsepegtetem ket alaposan.
Az aprra vgott hagymt olajon vegesre pirtom, majd a rizzsel s a tbbi hozzvalval egytt sszegyrom a hssal.
Egy 25X35-s mly tepsit vagy hll formt margarinnal kinekek, a kposzta 1/3-t rtertem, rsimtom a hs 1/3-t, tejfllel meglocsolom, vagy aprra vgott paradicsommal megszrom, s addig rtegezem tovbb amg a hozzvalkbl tart. A tetejre hs kerl, amire tejfl/paradicsom s reszelt sajt megy. Leflizom a tepsit s 200 fokos stbe tolom egy rra. Az utols 10 percben leveszem a flit, hogy az olvadt sajt kicsi sznt kapjon.
| |