|
Fszeres ropogs krumpli
2007.01.16. 13:57
Panrozott tintahalkarikk mell stttem ezt a krumplit, aioliba mrtogatva de mg anlkl is nagyon zlett!
- 50 deka aprszem szp krumpli (nem sztfls fajta)
- 3 ek. olaj
- 2 ek. liszt
- 1 tk. pirospaprika
- 1 mokkskanal s
- 1 mokkskanl rlt feketebors
- 1 mokkskanl rlt kmny
A krumplit hjastl alaposan lemosom, kis kefvel ledrzslm, s nedegyedelem, a kisebbeket pedig felezem. Ss vzben 5 percig elfzm, leszrm s hlni hagyom. Amikor mr pphogy csak langyos, sszekeverem az olajjal.
Egy tlban sszekeverem a lisztet a fszerekkel s beleforgatom a krumplit. Ha nagyon "poros" lenne, mg pr csepp olajat adok hozz. Stpaprra tve 200C-os stben kb. 20-25 perc alatt pirosra ropogsra stm, 1-2x tkeverem egy stlapttal kzben.
| |