|
Knai des-savany csirke
- 40 deka csirkemellfil (vagy sertsszz)
- 1 nagy fej hagyma
- 1-1 srga, zld s piros paprika
- 2 ek. rizsecet
- 3 ek. ketchup
- 1 ek. worcester mrts
- 2 ek. szjaszsz
- 5 ek. cukor
- 1 anansz (lehet konzerves is)
- 1 tojs
- s
- 3 ppozott ek. tkezsi kemnyt
- 4 ek. olaj
A hagymt flbe, majd szlasra vgom, de nem tl finomra! A paprikt 2 c-es rombuszokra, a hst pedig cskokra vgom.
A ketchupot az ecettel, szja s worcester mrtssal valamint a cukorral egy kis tlkban elkeverem.
Ha friss ananszt hasznlok, akkor flbevgom a gymlcst, s egy kssel kivgom a belsejt, vkony peremet hagyva, ugyanis ebbe lehet tlalni az telt. Nagyon mutats! Az anansz hst felkockzom. Ha konzervem van, lentm a levet rla, s darabokra vgom a szeleteket.
A tojst felverem, 4 ek. vzzel a sval s fl tk. cukorral elkeverem, beleforgatom a hst, majd kiveszem s 2 ek. kemnytvel sszekeverem. Az olajat egy nagy mly teflonserpenyben felforrstom, s beledobom a hst. Nagy lngon llandan forgatva krs-krbe gyorsan megpirtom, majd kimerem, s a legjobb, ha egy fm szrbe tve hagyom lecsepegni rla az olajat. 1 ek. olajat teszek mg a serpenybe, s rvid ideig kzepes lngon stgetem benne a hagym, ananszt s a paprikt, majd ezeket is kimerem a hs mell. A serpenybe ntm az elksztett ketchupos mrtst s felforralom.
1 ek. kemnytt 1/4 l hideg vzben simra keverek, s a forr mrtshoz adom. Felforralom, s belerakom a hst a zldsgekkel s anansszal. sszemelegtem ket s forrn tlalom. Basmati rizzsel finom!
| |