|
Paradicsomleves
2007.01.18. 23:04
Lehet, hogy szokatlannak tnik a hal mint levesbett, de gy legalbb igazsgosan el lehetett osztani az egy maradk szeletet 3 hes szj kztt. Fokhagyms pirtott kenyrkockkkal is nagyon finom!
- 1 fej hagyma
- 1 l paradicsoml
- 1 doboz darabolt paradicsom (pizzaparadicsom)
- 1 csokorka zellerlevl vagy bazsalikom (lehetsg s zls szerint)
- 1 ek. liszt
- olaj
- 1 ek. mascarpone vagy 2-3 ek. tejszn
- s
- cukor
A lisztbl s olajbl vilgos rntst ksztek, majd felntm a paradicsomlvel s a darabolt paradicsommal s. Belerakom a negyedelt hagymt, az sszekttt bazsalikomot vagy zellert, szom s kzepes lngon, lefedve addig fzm, amg megpuhul a hagyma. (kb. fl ra) Kihalszom belle a zldeket s a hagymt, hozzadom a mascarpont vagy a tejsznt, cukorral zestem s a merlmixerrel kicsit felhabostom.
Bettnek egy szelet halat -pangasiust- felockztam, kevs sval borssal fszereztem s kevs liszttel leszrtam, majd 1 kanlka forr olajon 1 gerezd fokhagymval elkeverve picit megpirtottam.
| |