| PASTA : Orechiette brokkolival |
Orechiette brokkolival
- 50 deka brokkoli
- 4 kanl olvaolaj
- s
- bors
- 1 darabka szrtott vagy friss peperni (zld vagy piros, mindegy)
- 2 gerezd fokhagyma
- reszelt parmezn
- 40 deka orechiette
A brokkolit rzsira szedem, a szrt levgom, sszeaprtom, s forr ss vzbe dobom, 5 perc mlva pedig a rzskat is hozzadom s "al dente" fzm. Szrkanllal kiszedem a zldsget, hideg vzzel lebltem, s lecsepegtetem.
Ugyanebbe a forr ss vzbe dobom a tsztt s megfzm.
Kzben az olajat egy nagyobb serpenyben megforrstom, a szeletekre vgott fokhagymt s aprra vgott csilit megfuttatom benne, belerakom a brokkolit s alaposan sszeforrstom.
A kiftt tsztt egyenesen a serpenybe szedem a vzbl, s sszekeverem a brokkolival. Reszelt parmeznnal bven megszrom, forgatom s forrn tlalom. A tnyron ismt parmeznnal szrom meg.
| |