|
Zldsges-tejfls raguleves
2007.01.20. 21:45
Az a j ezekben a tartalmas ragulevesekben, hogy aszerint varilhatk, amilyen hozzvalkat pp itthon tart az ember lnya. Sok zldsggel, sertssel, csirkvel, borjhssal, kaporral vagy petrezselyemmel, tejfllel habarva, galuskval vagy akr anlkl is.
- 2 fej aprra vgott vrshagyma
- 2 gerezd felaprtott fokhagyma
- 40 deka sertslapocka kisebb kockkra vgva
- 1 db fstlt oldalas (vagy oldalascsont)
- 1 tk. pirospaprika
- 1 nagyobb szl srgarpa felszeletelve
- 1 darab zeller felkockva
- 1 kicsi zsenge karalb felkockzva
- 4 szem krumpli felkockzva
- 15 deka gomba negyedelve
- 1 paradicsom
- 1 zldpaprika
- 2 babrlevl
- 3 szem borkabogy
- s
- bors
- 1 tk. kakukkf
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ek. olaj
- fl doboz tejfl
- 1 ek. liszt
A hagymt a forr olajon megfuttatom, rdobom a hst, sval borssal zestem s lland kevergets mellett zsrjra stm, ekkor rszrom a pirospaprikt, az alaposan sszetrt borkabogyt s a fokhagymt. Kb. 1,5 l vzzel felntm, belerakom a fstlt csontot, babrlevelet, kakukkfvet, s kzepes lngon lefedve majdnem puhra fzm a hst.
Kzben a zldsgeket megtiszttom s felkockzom, a leveshez adom, s kszre fzm.
A tejflt a liszttel simra keverem, kevs levessel higtom, s a forrsban lev levesbe szrm.
Tlals eltt szrom csak bele a petrezselymet.
| |