| SZÁRNYASOK : Pulykaérmék tejszínes-lilahagymás-spenótos mártásban |
Pulykaérmék tejszínes-lilahagymás-spenótos mártásban
- személyenként 2-3 pulykaérme
- só
- bors
- liszt
- 3 ek. sherry
- 2 dl tejszín
- 2 dl húsleves
- 2 kisebb fej lilahagyma szálasra vágva
- 20 deka friss spenótlevél
- olaj
- csipet cukor
A pulykát sózom, borsozom, lisztbe mártom és foró olajban mindkét oldalát pirosra sütöm, majd egy tányérra téve lefedve melegen tartom.
A visszamaradó olajba dobom a lilahagyma felét, majd beleöntöm a sherryt, a tejszínt, a húslevest és kb. a 3/4-ére befözöm. Sóval borssal és egy csipet cukorral ízesítem, és maradék hagymát is belefözöm. Az alaposan megmosott és lecsepegtetett spenótot a másrtásba forgatom addig míg teljesen megrogyik, egyet forralom, majd a húst beleteszem és összemelegítem. Párolt rizzsel tálalom.
Megjegyzés: mélyhütött és felengedett leveles spenóttal is megföztem már, úgy is nagyon finom. Sherry helyett konyakkal, is nagyon különleges! Friss húsleves hiányában instant levesport is lehet hozzá használni. A hagymát azért rakom bele 2 részletben, mert így szépen kioldódik az elsö rész íze, valamint megmarad a frissessége is!
| |