|
Villmgyors meggyes
- 1 veg meggybeftt (magozott)
- 1 cssze cukor (2,5 dl-es csszvel mrem)
- 1 tojs
- 1 cssze tej
- 0,5 cssze olaj (olvasztott vajjal is stttem mr, nagyon finom!)
- 2 cssze liszt
- 1 csipet s
- 1 tk. vanlia kivonat v. 1 cs. vanlis cukor
- 1 cs. stpor
- 1 ek. liszt a meggy leszrshoz
- 1 ek. kristlycukor
A gymlcst lecsepegtetem, alaposan. A stt 175 fokra elmelegtem.
Kzben a tsztt sszelltom: A tojst a sval, cukorral vanlival simra keverem, majd a tejet s az olajat hozzadom, vgl beleszitlom a stporos lisztet.
Egy stpaprral kiblelt kis mret tepsibe ntm a tsztt. A meggyet leszrom a liszttel s sszerzogatom vele, gy nehezebben sllyed majd le a tszta aljra. Elosztom a tszta tetejn a gymlcst, s forr stbe tolom. 1 kanl kristlycukrot szrok a tetejre, ami sls kzben szpen rkaramellizldik a stire. Kb. 45 perc alatt aranysrgra stm, de mieltt kiveszem, hstvel megszrom, s ha mr nem ragad r a tszta, akkor biztosan tslt.
Lehtm, s tlals eltt porvukorral leszrom.
| |