|
Barackos szelet
4 adaghoz:
- 2 szelet kicsontozott sertskaraj
- 4 fl konzerves barack
- 4 szelet gpsonka
- 4 ek. reszelt sajt
- s, bors
- 1 tk. mz
- 1 tk. mustr
A besamelhez:
- 1 evkanl vaj
- 1 evkanl liszt
- 2,5 dl tej
- 1 csipet rlt szerecsendi
- 1 csipet rmai kmny
- 1 csipet curry
- s
A hst szom, borszom s 1 kanl forr olajban mindkt oldalt megstm, majd pici vizet ntk al, lefedem s puhra prolom, majd zsrjra stm. Kzben a 4 fl barackot legyez formban bevagdosom, s ellaptom ket kicsit. A kislt hst stpaprral kiblelt tepsibe fektetem, megkenem a mustr-mz keverkvel, rteszek egy szelet sonkt, s a barackot.
A vajbl s lisztbl a tejjel s a fszerekkel besamelt fzk, rkanalazom a barackra, megszrom sajttal a tetejt, s 200 fokra elmelegtett stbe tolom kb. 10-12 percre. A tnyron csilivel megszrom.
Kret: Aszaltbarackot felkockzva s forr vzbe ztatott majd lebltett mazsolt 1 kanlka olajon megpirtok, s friss prolt rizzsel elkeverem.
| |