Szlinapi ditorta

Szlinapi ditorta

2 lapbl s egy rteg tltelkbl ll.
Egy dis laphoz a hozzvalk:
1 nagy bgre liszt
1 nagy bgre di (darlatlanul mrtem ki)
1 nagy bgre tej
1 nagy bgre cukor
1 tojs
1 cs. stpor
5 deka rama
sszekevertem alaposan a hozzvalkat s egy kb. 30x40 es tepsiben megstttem. Egy nagy torthoz 2 lapot stttem kln-kln, teht megduplzdnak gy a hozzvalk.
A tltelkhez 20 deka dit picit megpirtok a stben. Miutn kihlt megdarlom, s 4 dl tejben megfzm. Amikor felforrt a tej a dival, 1 csomag vanliapudingot teszek bele, amit elzleg termszetesen kevske tejjel s 4 evkanl cukorral simra kevertem, s 1-2 evkanl rummal zestem. Egy tlba ntm a ksz dis pudingot, s flival letakarva teljesen lehtm.
A bevonathoz szintn 4 dl tejbl s egy csomag pudingporbl pudingot fzk, s lehtm.
30 deka puha vajat 20 deka porcukorral nagyon habosra keverek, egyk felt a kihlt dis pudinghoz keverem kanalanknt, a msikat pedig a bevonathoz.
A dis lapok egyikt egy olyan tlcra fektetem, amelyiken ksbb tlalom a tortt. Erre rkenem a tltelket, s a msik lappal befedem. A msik krmbl egy cssznyit flreteszek, a tbbivel pedig gondosan bekenem a tortt. A flretett krmet egy nyomzskba tltm, s kis rozettkat nyomok belle a torta szlre.
Elzleg telsznezkkel megsznezett marcipnfigurkkal (termszetesen sajt kszts, s sajt sznezs) dsztettem a ksz tortt. Nagyon finom dis!
|