|
Trffeltorta
2007.02.25. 18:36
Nagyon krmes s nagyon csokis, arnylag knnyen elkszthet torta. Fogykrzk inkbb mg a ltvnyt is mellzzk, arrl nem is beszlve, hogy a csokikrmes tlbl a maradk kinyalogatsa is a kapitlis bnk kz sorolhat! Mindegy. A lnyeg, hogy finom! Egy nappal felvgs eltt ajnlatos elkszteni!
A tszthoz:
- 7,5 deka szobahmrsklet vaj
- 7,5 deka cukor
- 2 tojs
- 7,5 deka liszt
- 1 tk. stpor
- 2,5 deka keser kakapor
- 5 deka darlt mandula
A vajat a cukorral habosra keverem, majd a tojsokat egyenknt hozzadom s pr percig mixelem. A lisztet a stporral s a kakaval elkeverem s a vajas tojshoz keverem, vgl a darlt mandult is hozzadom. Egy stpaprral kiblet tortaformba simtom a masszt s 180C-nl 20 perc alatt kszre stm. Amg sl, elksztem a krmet.
A krm hozzvali:
- 35 deka kesercsoki
- 10 deka vaj
- 20 deka krmsajt
- 20 deka creme fraiche 30%-os
- 3 ek. rum, vagy zls szerint cointreau, grand marnier stb...
- a dekorcihoz nhny szem eper, szl, bannkarikk, vagy mandarin esetleg narancsgerezdek, kevske olvasztott fehrcsoki s 2 ek. kekszmorzsa (amarettini pl.)
A csokit a mikrban megolvasztom (ha nem igazn bzol a mikrban, inkbb gz fltt llandan kevergetve olvaszd meg a csokit!) Hozzadom a nagyon puha vajat, s teljesen simra keverem. A creme fraiche-t s a krmsajtot (buko v. philadelphia pl.) hozzkeverem a mixerrel, vgl a rumot vagy likrt. A mlyhtbe teszem a krmet egy rra, ezalatt szpen megdermed, majd jra felverem a mixerrel. Kicsit vilgosabb, knnyebb, krmesebb llagot kap ezltal a krm.
A teljesen kihlt alapra kenem a krmet, s olvasztott fehrcsokiba s kekszmorzsba mrtott gymlcskkel megdsztem.
| |