|
Mogyors hromszgek-Nuecken
2007.02.28. 20:07
Aki egyszer mr sttt otthon friss-omls mogyors hromszget, nem veszi meg tbbet a cukrszdban! Nemcsak mogyort, hanem mandult s kevske dit is darltam bele, szerintem gy mg finomabb ze lesz.
Az omls tszthoz:
- 25 deka liszt
- 8 deka cukor
- 1 egsz tojs
- 15 deka margarin
- 1 tk. stpor
A hozzvalkat sszegyrom. Igazsg szerint fl rra illene a htbe tenni, de n trelmetlen lvn egybl kinyjtottam, mgpedig gy, hogy a tepsi mretre (25X35 cm) vgtam egy darab stpaprt, a tsztbl egy hengert formltam, rfektettem a paprra s lebortottam egy megfelel mret folpackkal. gy gynyr egyenletesen ki lehetett nyjtani. Ezek utn mr csak t kell emelni a tepsibe s lehzni rla a flit. Villval megszrkltam.
A tltelkhez:
- 4 evkanl baracklekvr
- 20 deka mogyor
- 20 deka mandula
- 5 deka di
- 10 deka cukor
- 10 deka vaj
- 3 ek. vz
- 1 tk. vanlia aroma
A cukrot a vizet s a vajat felfzm, s beleszrom a darlt mogyort-mandult-dit, s addig keverem, amg ssze nem ll az egsz. (Most nem tl finomra darltam, mert direkt szerettem volna, ha van mit "rgcslni", igaz gy nem is lehetett utlag olyan szpen felvgni mint a finomra darlt tltelkkel. zls szerint finomra vagy durvra darlhatod a belevalkat!) A lekvrral egyenletesen lekenem a tsztt, s a langyosra hlt tltelket szpen elsimtom rajta. 180C-nl 20-25 perc alatt kszre stm.
Tetszs szerinti mret hromszgekre vgom miutn kihlt, s olvasztott kesercsokiba mrtom a 2 rvidebb oldalt. Stpaprra fektetve szikkadni hagyom.
| |