|
Malacslt
2007.03.03. 09:10
Majdnem olyan, mint a kemencben slt! Ropogsra slt a bre, bell pedig puha s fszeres! Rusztikus tel a javbl!
- 1 darab kb. 1 kg-os malaclapocka
- 1 teskanl sszeaprtott friss rozmaring
- 5 gerezd zzott fokhagyma
- 3 gerezd szlasra vgott fokhagyma
- 1 evkanl mustr
- 1 mokkskanl mz
- s
- bors
- rlt kmny
A lapockadarabot a brvel lefel a deszkra fektetem. A rozmaringot a mustrral, mzzel fokhagymval, sval borssal s egy csipet kmnnyel sszekutyulom s alaposan bekenem vele. A tbbi fokhagymval megspkelem a hst. Szpen sszetekerem egy forms kis hengerr, s madzaggal sszektzm. Kvl sval bedrzslm. Htbe teszem legalbb 2 rra.
A htbl kivve egy stzacskba rakom, mell egszben hagyott krumplit teszek, amit sval s kevs olvaolajjal bedrzsltem. 1-2 kicsi g rozmaringot melldobok, kevs vizet ntk r, lezrom a zacskt s 2-3 kisebb lukat ejtek a tetejn. 200C-nl 1,5 rn keresztl puhtom, majd felszaktom a zacskt s idnknt meglocsolgatva szp pirosra stm a malac brt.
Nem sok szaftja lesz alul, de ez az "esszencia" pp elg arra, hogy a felszeletelt hst meglocsoljam vele. Csps, kposztval tlttt paprikval tlalom.
| |