|
Schmandtorta
2007.03.04. 19:14
Szó szerint lefordítva: tejföltorta, de nevezzük nyugodtan túrótortának. Most abszolút kivétel volt, hogy barackot raktam bele, sose szoktam. Mindenféle gyümölcsös turbózás nélkül is nagyon finom, krémes és üdítö sütemény, amely a vasárnapi kávézgatást igazán ünnepivé teszi. Hosszú évekig 40%-os túrót használtam hozzá, azt hittem anélkül nem lesz finom. Viszont rájöttem, hogy a sovány, 10%-ossal is ugyanolyan jól müködik, és így legalább nyugodt lélekkel megehetem a második szeletet is. Lelkifurdalás adé!
A tészta hozzávalói:
- 6,5 dkg margarin
- 7,5 dkg cukor
- 1 tojás
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütöpor
Mindezt összegyúrjuk és egy 24 cm-es tortaforma alját és az oldalát kibéleljük vele.
A töltelék hozzávalói:
- 50 dkg túró
- 1 zacskó vaniliás pudingpor (nyersen!)
- 15 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 1 vaníliás cukor
- negyed liter tej
- 1 pohár 20%-os tejföl
- 1 bögre olaj (lehet kicsit kevesebb is)
A hozzávalókat jól elkeverjük, majd a tésztára öntjük, és 175°-200°C fokos sütöben 45 percig sütjük. 3 tojás fehérjét 3 evökanál cukorral habosra verünk, és a torta tetejére kenjük, majd visszatoljuk a sütöbe még 15 percre.
| |