| LEVESEK : Tárkonyos borjúragu leves krumpligombóccal |
Tárkonyos borjúragu leves krumpligombóccal
Fotó
1 kanál olajon megfuttatok egy fej apróra vágott hagymát, 30 deka felkockázott borjúcombot adok hozzá, sózom. A húst kicsit megpirítom, lehúzom a tüzröl és 1 tk. paprikával megszórom. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, borssal és egy teáskanál tárkonnyal füszerezem, fedö alatt félig puhára párolom.
Közben 2 szál sárgarépát, egy pici zellergumót, fél karalábét, 3 szem gombát és 2 krumplit megpucolok, felvágom öket ( az egyik krumplit csak felnegyedelem ) , a húshoz adom és még annyi vízzel felöntöm, amennyi levest szeretnék. A zöldségeket puhára fözöm a levesben, addigra a hús is megpuhul.
A krumplinegyedeket kihalászom a levesböl, villával összetöröm, kihütöm. Egy tojást sót, és annyi lisztet keverek hozzá, hogy formázható tésztát kapjak. Apró gombócokat csipkedek belöle, és a forrásban levö levesbe fözöm.
Fél doboz tejfölt pici liszttel simára keverek, és a levesbe öntöm. Egyet forralom és máris tálalható.
| |