|
Sárgaborsó leves
Fotó
Tegnap este 25 deka sárgaborsót beáztattam, ma leöntöttem az áztatólevet, friss vízzel és egy 35 dekás füstölt csülök darabbal felraktam föni. Egy félbevágott hagymát, egy sárgapaprikát,fél paradicsomot, 4 gerezd fokhagymát adtam még hozzá. Kb. 40 percet föztem, kihalásztam a zöldségeket.
Kevés olajon a maradék hagymát megdinszteltem, 2 ek. liszttel leszórtam, félrehúztam és egy tk. pirospaprikával leszórtam, picit meghigítottam vízzel, majd a forró levesbe öntöttem. Jól kiforraltam.
Levesbetét: A lehült csülköt gyufa méretü csíkora vágtam, valamint egy darabka lehéjazott ciabattátból vágott kockákat 1 kanál olajban megpirítottam.
| |