LEVESEK : Csicseriborsós húsgombócos leves |
Csicseriborsós húsgombócos leves
1 nagy csésze csicseriborsót elözö este beáztatok. Másnap kuktában 1 db babérlevéllel, sóval és egy egész hagymával puhára fözöm.
30 deka darált húst 2 gerezd reszelt fokhagymával sóval borssal összegyúrok, 2 cm-es gombócokat görgetek belöle enyhén lisztes kézzel. Forró olivaolajban megsütöm öket, és kiszedve itatóspapíron lecsepegtetem az olajat róluk.
Egy hagymát kevés olívaolajon megdinsztelek, 1 kis doboz paradicsompürét teszek hozzá, és picit megpirítom, de óvatosan mert nem szabad, hogy megégjen!! A borsó fözölevével felöntöm.
1 ág kakukkfüvet, 1 ág rozmaringot és egy babérlevelet beledobok. 2 szem krumplit megpucolok, hosszában negyedelem, vékony szeletekre vágom, és a gombócokkal együtt a levesbe teszem. Lefedve puhára fözöm a krumplit.
Ha megfött, hozzáöntöm a csicseriborsót, szükség szerint még sóval és borssal ízesítem, és jól összemelegítem. Nagyon finom!
|