| LEVESEK : Tejfölös karfiolleves galuskával |
Tejfölös karfiolleves galuskával
Fotó
- 1 kis fej hagyma apróra vágva
- 2 szál árgarépa
- 50 deka rózsákra szedett karfiol
- 1 dl tejföl
- 2 ek. liszt
- 1,5 l zöldség vagy húsleves
- 1 csokor petrezselyem
- só, fehérbors
- 2 ek. olaj
- 1 mokkáskanál pirospaprika
A galuskához :
- 1 tojás
- 1 ek. gríz
- 1 tk. puha vaj
- só
- annyi liszt, amennyit a tészta felvesz
Eöször is a galuskatésztát készítem el:
A galuska hozzávalóit elkeverem. A tészta sürübb legyen mint a szokásos galuskatészta, de még szaggathatónak kell lennie. Minnél többet áll, annál jobb, de minimum 10 percig pihentetem a tésztát.
A hagymát az olajon megdinsztelem, rádobom a karikákra vágott répát, félrehúzom a tüzhelyröl, leszórom paprikával, azonnal elkeverem és felöntöm a levessel. 10 percig fözöm, majd beledobom a karfiolrózsákat, és puhára fözöm. Liszt és tejföl keverékével behabarom, beleszaggatom a galuskát, sóval utánaízesítem és egyszeri forralás után petrezselyemmel megszórva tálalom.
| |