|
Paradicsomleves
- 1 fej hagyma
- 1 l paradicsomlé
- 1 doboz darabolt paradicsom (pizzaparadicsom)
- 1 csokorka zellerlevél vagy bazsalikom (lehetöség és ízlés szerint)
- 1 ek. liszt
- olaj
- 1 ek. mascarpone vagy 2-3 ek. tejszín
- só
- cukor
A lisztböl és olajból világos rántást készítek, majd felöntöm a paradicsomlével és a darabolt paradicsommal és. Belerakom a negyedelt hagymát, az összekötött bazsalikomot vagy zellert, sózom és közepes lángon, lefedve addig fözöm, amíg megpuhul a hagyma. (kb. fél óra) Kihalászom belöle a zöldeket és a hagymát, hozzáadom a mascarponét vagy a tejszínt, cukorral ízesítem és a merülömixerrel kicsit felhabosítom.
Betétnek egy szelet halat -pangasiust- felockáztam, kevés sóval borssal füszereztem és kevés liszttel leszórtam, majd 1 kanálka forró olajon 1 gerezd fokhagymával elkeverve picit megpirítottam.
| |