|
Almatorta ala Caruso
15 deka lisztböl 10 deka vajból és 5 deka cukorból tésztát gyúrtam, egy órára a hütöbe tettem fóliába csomagolva. Nem raktam bele sütöport, de egy kanállal biztos nem árt neki. Közben 6 szem almát megpucoltam lereszeltem, fél citrom levét csavartam rá, és nagyon kevés fahájjal füszereztem. Ezután 4 evökanál karamellizált barna cukorral puhára pároltam. 1 csomag tejszínízü pudingport adtam hozzá, és gyorsan csomómentesre kevertem.
A tésztát a hütöböl kivéve kerekre nyújtottam, és egy 26 centis forma aljára fektettem, amit elözöleg sütöpapírral béleltem ki. 180 fokos sütöben elösütöttem, míg egy pici színt kapott, ez kb 10 percig tartott.
Az almához 15 deka sütöben kicsit megpirított darált mandulát kevertem, és melegen a tésztára simítottam. A sütöbe toltam, -175 foknál, körülbelül 20 percre- közben elkészítettem a mandulahabot a tetejére: 3 tojásfehérjét 10 deka porcukorral -amit apránként adagoltam a fehérjéhez- habosra, vagy inkább krémesre vertem kézimixerrel. Utána egy csészényi darált mandulát kevertem hozzá, és az almatöltelék tetejére kentem. Visszatettem a sütöbe még 20 percre, de most már csak 150 fokra, az utolsó 10 percben megszórtam mandulalapokkal a tetejét, és erre egy kevés porcukrot szitáltam.
Fénykép
| |