|
Málnabomba
4 tojásból, 4 kanál cukorral és 4 kanál liszttel egy sima piskótalapot sütöttem. Közben 4 dl tejjel föztem egy vaníliapudingot, amibe még melegen 25 deka túrót kevertem. 2 lap zselatint hideg vízbe áztattam, és a meleg pudingba kevertem. Egy csészényi málnát lepüréztem, és szitán keresztül a pudingos túrós krémhez paszíroztam.
Egy félgömb alakú tálat folpackkal kibéleltem. A piskótával kibéleltem a tálat, és egy megfelelö méretü kerek fedelet félreraktam belöle. A még langyos krémböl egy keveset a formába kanalaztam, piskótadarabokat tettem rá, aztán krém, málna, és így tovább, míg a hozzávalókból tartott. A kerek lappal lefedtem, a kilógó fóliával betakartam, és irány a hütö.
Olvasztott fehércsokit kevés tejszínnel simára kevertem, és evvel vontam be kívülröl.
| |