|
Rebarbarás süti
A tésztához 12,5 deka cukrot 12,5 deka vajjal egy csipet sóval és egy cs. vaníliás cukorral habosra keverek, egyenként hozzákeverek 2 tojást, majd 25 deka lisztet fél cs. sütöporral elvegyítve. Annyi tejjel higítom a masszát, hogy ne legyen túl kemény, majd egy sütöpapírral kibélet formába ( 20X30) szépen elkenem. A tetejét 4 hosszú szál (kb. 50 deka) darabolt nyers rebarbarával kirakom. ( A rebarbara külsö piros héját egy éles késsel egyik végénél fogva lehúzom elötte )
Kb. 50 percig közepesen forró sütöben sütöttem. Volt még 5 mélyhütött tojásfehérjém, abból és kb. 4 kanál porcukorból fényes habot vertem, és az 50 perc lejárta után a sütire kentem. További 10 percig alacsonyab höfokon inkább szárítottam a habot, mint sütöttem.
| |