|
Diós vendégváró
Diós vendégváró/"Cupava pita"-Amelától
Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, fél cs. sütöpor, egy csipet só, 5 evökanál cukor, 5 tojás sárgája, 25 deka margarin. A tojások sárgáját a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam apránként a puha margarint és addig kevertem, míg egy sima massza lett belöle. Ezt a sütöporos liszthez kevertem, és egy szép sima tésztát állítottam össze az egészböl. Megfeleztem. Az egyik felével kibéleltem egy kb. 40X30 cm-es tepsi alját, melyet elözöleg kivajaztam . A maradék tésztát kétfelé osztottam, fóliába csomagolva ellapítva a mélyhütöbe tettem.
A töltelékhez a tojások fehérjét elöször egy csipet sóval majd apránként 20 deka cukorral nagyon keményre habbá vertem, 5 evökanál megturmixolt baracklekvárt és 20 deka durvára vágott diót adtam hozzá. A krém felét a tésztára simítottam.
A mélyhütöböl kivettem a 2 csomag tészta egyikét, és durva reszelön a diós habra reszeltem. Erre kentem a hab második felét, végezetül a 2. csomag mélyhütött tésztát reszeltem rá. 180 fokos sütöben 35 percig aranybarnára sütöttem. Tálalás elött leporcukroztam, és 3x4 centis darabkákra vágtam.
Még egyszer a rétegezés menete:
1. vékony tésztaréteg
2.diós hab
3.reszelt tészta
3.diós hab
4.reszelt tészta
| |