|
Meggyes tepsis palacsinta
Hozzávalók 4 személyre: 4 tojás, 4 ek. cukor.2 dl tej, 7 ek liszt, 2 ek ásványviz, 1 üveg (720 ml) meggybefőtt, 3 dk mandulapehely, 4 gombóc vaniliafagyi, porcukor, friss mentalevél,a tepsibe sütőpapir és margarin.
Elkészités: Egy kb 37X32cm-es tepsit sütőpapirral kibélelünk, és a sütőbe toljuk. A sütőt 200 fokra előmelegitjük. Robotgéppel a tojásokat kikeverjük, beleszórunk 2 ek cukrot és krémesre dolgozzuk. Belevegyitjük a tejet, evőkanalanként beleszorjuk a lisztet, végül hozzáadjuk ai ásványvizet. A tepsit kivesszük, a forró sütőpapirt margarinnal megkenjük és rásimitjük a tésztát. Elosztjuk rajta a meggyet majd kb 12 perc alatt megsütjük. A palacsintát a sütőpapirral együtt kiemeljük, a maradék cukorral meghintjük és a sütőpapir segitségével feltekerjük! A megpiritott mandulapehellyel és porcukorral megszorjuk,felszeleteljük és 1-1 gombóc fagyival tányérokra tesszük. Mentalevéllel diszitjük.
A recept az nlc-röl származik!
| |