|
Túrós-mákos kedvenc muffin
1. Keverj össze egy tálban 20 deka lisztet 2 teáskanál sütöporral, fél teáskanál szódabikarbónával és 5 deka darált dióval.
2. Egy másik tálban verj fel egy egész tojást, adj hozzá 20 dekányi készen vett, vagy tejjel-cukorral felfözött és lehütött máktölteléket, 80 ml olajat, 10 deka
20%-os tejfölt, 10 deka cukrot, és 15 deka zsíros, elözöleg krémesre átpaszírozott túrót. Keverd simára.
3. A száraz hozzávalókat add a túrós-tejfölös masszához, és keverd össze míg csomómentes masszát nem kapsz.
4. Egy papírkapszlival kibélelt muffinformába kb. 2/3 részig kanalazd a tésztát, ügyelj rá, hogy a perem alatt még maradjon hely az öntetnek!
5. Az öntethez összekeversz 1 tojást 10 deka krémesre kevert túróval és 4 deka cukorral. Ebböl 1-1 kanállal merj a formában csücsülö muffinokra. A tetejére egy mokkáskanálnyi máktölteéket kanalazz, nyomj rá fél
diógerezdet, és told a sütöbe 20-25 percre. 180° C (160° C légkeverésesnél) 16-18 darab lesz ebböl a mennyiségböl.
Megjegyzéseim: A papírkapszli nem kötelezö, vajazott, lisztezett formában is ugyanolyan finom lesz. Én mindig kész máktölteléket veszek, 25 dekás kiszerelésben. Az itteni túró nagyon krémes, de a magyart a legjobb ha a merülömixerrel kevered teljesen simára, mielött ehhez a muffinhoz felhasználod. Nagyon finom, szaftos, nem túl édes sütemény.
| |