Öszibarackos-kajszis torta sajtkrémmel
Öszibarackos-kajszis torta sajtkrémmel/*macisajt*
2 bögrényi csokis kekszet ledarártam, és annyi vajjal gyúrtam össze, amennyitöl egybeállt a morzsa (kb. 8 deka lehetett). Ezt a tésztát egy 26 cm-es tortaforma aljába nyomkodtam, 3 cm-es peremet alkotva.
2 tojás sárgáját, 1 egész tojást, és 15 deka cukrot habosra kevertem, hozzáadtam 20 deka krémsajtot (nekem BUKO volt itthon, de más semlegesebb ízü sajtkrém is megteszi) és a csokis alapra öntöttem.
Volt még 8 szem kajszim, azokat félbevágva, és a vágott felületüket cukorba mártva a krémre fektettem, a hézagokba pedig elosztottam 2 öszibarackot cikkekre szelve. Mandulalapokkal megszórtam, és180 fokos sütöben 35 perc alatt megsütöttem.
A teteje szép aranysárga lett, belül pedig finom lágy és krémes!
Megjegyzés: Volt még egy kakaós szalalkális lapom összetörve, azt használtam fel hozzá, de szerintem bármilyen csokis vgy kakaós keksszel is jó lesz.
|