Grízes-mogyorókrémes süti
Ebben az esetben a mogyorókrém alatt nem nutellát értek!!!! Az amerikaiak által nagyon kedvelt "Peanutbutter" szükségeltetik ehhez a süteményhez. A gríz által nagyon érdekes állaga lesz, és nem is túl édes. Kávé, tej, vagy kakaó kíséretében még azoknak is ajánlom, akik nem igazán rajonganak a száraz süteményekért!
12 dkg olvasztott vaj
10 dkg mogyorókrém (peanutbutter)
6 dkg folyékony méz
2 db mogyorós-karamelles szelet (pl. Mr.Tom) apróra törve
A fenti hozzávalókat egy jól lezárható müanyagtálban elkeverem, majd a következöket adom hozzá:
20 dkg gríz
3 csapott ek. sütöpor
4 deka barnacukor
3 tojás
125 ml tej
A tálat lezárom, és összerázom a tartalmát. Kb. fél percig tart ez a müvelet, majd egy habverövel még egyszer átkeverem az egészet. Egy kivajazott-kilisztezett 24 cm-es tortaformába öntöm a tésztát és 160 fokos sütöben hölégkeverés mellett elömelegítés nélkül kb. 45 perc alatt készre sütöm a süteményt.
|