|
Kevert borzas
17,5 deka vaj
20 deka cukor
4 tojás
35 dekaliszt
néhány csepp rumaroma
1 cs. sütöpor
A vajat a cukorral habosra keverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat, a rumaromát és végül a sütöporos lisztet rászitálom, simára keverem és egy 30x40 cm-es tepsibe elkenem.
A morzsához:
20 deka cukor
20 deka vaj
10 deka héjazott és darált mandula
25 deka liszt
A hozzávalókat a mixerrel gyorsan morzsává dolgozom össze, ügyelve arra,hogy a vaj ne olvadjon meg. (Lehet persze kézzel is elmorzsolni)
A tészta tetejére szórom a morzsát, sütöbe tolom.
180 foknál 15 percig sütöttem, majd 160-ra vettem a hömérsékletet és újabb 15 perc alatt készre sütöttem.
Tippek: a tészta sokoldalúan variálható, pl. csokidarabkákkal, vagy ahogy legutóbb csináltam, csokilapokkal, amelyet a vékonyra elkent tésztára fektettem, és a maradék tésztát pedig rákentem. A morzsát fahéjjal lehet ízesíteni, és rumaroma helyett pl. bourbon vaníliát is lehet hozzá tenni ízesítésként. Gyümölcsökkel is megszórhatod amorzsa elött! Nagyon egyszerü és gyors sütemény!
| |