|
Tepsis borjúborda
Személyenként:
1 szelet borjúborda
1 gerezd fokhagyma
fél paradicsom f
él fej vöröshagyma
3 szem krumpli
2 kanál olívaolaj
só
bors
kakukkfü
friss rozmaring
3 ek. fehérbor
A húst sózom, borsozom és olívaolajjal kikent tepsibe fektetem. Mellérakosgatom a fokhagymát, vöröshagymát és a cikkekre vágott paradicsomot és a rozmaringot. A krumplit felezem, sóval, 1 kanál olajjal és kakukkfüvel bedörzsölöm, a hús tetejére pakolom. Aláöntöm a bort, és alufóliával lefedve kb. 70 percig forró sütöben sütöm. Amikor már vajpuha, leveszem a fóliát róla, és villával óvatosan átforgatom a húsokat és a krumplit, majd 10-15 perc alatt szép pirosra pirítom.
| |