Csokis-gesztenyés csemege
- 2 dl hideg tejszín
- 11,5 deka keserücsoki
- 1 dl rum
- 1 csomag vajaskeksz
- 1 cs. gesztenyemassza
- kakaópor a szóráshoz
Egy 20 cm hosszú szögletes sütiformát fóliával kibélelek. A tejszínt kemény habbá verem. A csokoládét gözfürdö felett megolvasztom, hagyom langyosra hülni, majd a tejszínhez keverem óvatosan.
A rumot egy lapos edénykébe öntöm, és 4 vajaskekszet beleforgatok, majd kirakom vele a forma alját. Erre a csokihab felét szép egyenletesen rákenem. További 4 rumos keksszel lefedem a habot.
1 csomag felolvasztott gesztenyemasszát kevés rummal elvegyítek, és a kekszre kenem. Erre szintén kekszréteg következik, majd a csokihab második fele, és végül keksszel zárom le a sort. A fólia túllógó részeit ráhajtom a rakott gesztenyés-csokis kekszre, és egy éjszakára hütöbe rakom.
Másnap kiszedem a formából, kakaóporral leszórom, vagy csokival lentöm, és miután megdermedt a csoki rajta, éles, forró vízbe mártott késsel szeletekre vágom.
A keserü csokinak köszönhetöen nem túl édes, nagyon finom desszert.
|