|
Crema catalana
Crema Catalana
20 dkg cukor
4 tojás sárgája
1 ek. étkezési keményítö
1 darabka fahéj
fél citrom reszelt héja
fél liter tej
Egy edényben 15 deka cukrot a tojások sárgájával habosra keverem. Hozzáadom a keményítöt, a fahéjat és a citromhéjat, felöntöm a tejjel. Lassan, és állandó kevergetés mellett addig melegítem a krémet, amíg besürüsödik. A fahéjat kihalászom belöle, és 4 tüzálló porcelántálkába szétosztom. Teljesen lehütöm, és a tálalásig a hütöben tartom.
Röviddel a tálalás elött leszórom a maradék cukorral, és a karamellizáló pisztollyal ráolvasztom, amig szép aranyszínü lesz.
Tippek:
Ráöttem, hogy ha a sütöt a grillt 220 fokra állítom be, és alátolom a formákat, sokkal finomabb lesz a karamellréteg. A legfinomabb akkor lesz a krém, ha elözöleg felfözöm a tejben a fahéjdarabot, és egy éjszakára a hütöben hagyom, miután kihüt. Evvel öntöm fel a cukros tojáskrémet.
| |