DESSZERTEK : Mascarponekrém rumos-karamelles banánnal |
Mascarponekrém rumos-karamelles banánnal
2 személyre:
- 10 dkg mascarpone light
- 2 db babapiskóta
- 2 ek. rum
- 2 ek. porcukor
- 2 tk. kristálycukor
- fél citrom héja
- 3 ek. karamellizált mogyorótörmelék
- 1 banán
- 1 tk.vaj
- 2 maraschino cseresznye
A mascarponét elkeverem 2 csapott evökanál porcukorral, 1 ek. rummal és fél citrom reszelt héjával.
1-1 babapiskótát apró darabokra török, és egy pohárba rakom. Pár csepp rummal meglocsolom és karamellizált mogyorótörmelékkel megszórom.
Teflonban 1 kanálka vajat felolvasztok,2 tk cukrot megolvasztok rajta. Amikor a cukor már aranysárga, 1 banánt felszeletelek és rárakom, mindkét oldalról megkaramellizálom.
Elosztom a banánok felét a 2 pohárban, ugyanúgy, mint a krém felét is. Erre újból banánt kanalazok, és befedem a maradék krémmel. Megszórom karamellizált mogyoróval és 1-1 maraschino cseresznyével díszítem. Behütve kínálom.
|