Creme Caramel
- 8 deka cukor a karamellhez
- 8 deka cukor a krémhez
- 3 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 1 rúd vanília vagy 1 csomag vaníliáscukor
- 5 dl tej
A cukrot egy teflonban megpirítom, és 8 db kiolajozott vagy kivajazott porcelánformába szétosztom.
A tejet a vaníliarúddal vagy vaníliáscukorral felforralom és félrehúzom a tüzröl.
A tojásokat a sárgákkal és a cukorral addig keverem, amíg elolvad benne a cukor, majd hozzáöntöm a meleg, de már nem forró tejet. Miután elkevertem, a formákba öntöm szépen lassan a tojásos cukros tejet.
Egy mély tepsibe állítom a formákat, és 3/4-ig forró vizet öntök köréjük. 150°C fokra elömelegített sütöbe tolom 1 órára. A sütöben hagyom kihülni a krémet, majd jól behütve, késsel körbevágva desszertestányérra borítva tálalom.
|