| SERTÉS : Gyros, ahogyan én csinálom |
Gyros, ahogyan én csinálom
6 szelet szép vékony tarjaszeletet csíkokra vágtam. Készítettem egy marinádot 2 fej szálasra vágott lilahagymából, 3 gerezd zúzott fokhagymával, 5-6 evökanál olívaolajjal, sóval borssal, sok morzsolt oregánóval. Ebben a marinádban hagytam a húst kb. egy órán keresztül. Külön olaj hozzáadása nélkül egy teflon serpenyöben közepes hömérsékletnél állandó forgatás közben megsütögettem. Mielött tálaltam, egy mokkáskanálnyi pirospaprikát kevertem hozzá.
Megjegyzéseim: Jót tesz a hús ízének, ha a sütés elött egy ideig a marinádban áll. Sütés közben ügyelni kell rá, hogy ne legyen túl forró a serpenyö, mert így egyböl megég a hagyma és a fokhagyma
| |